Braboland.nl - Brabantse gezelligheid met Brabanders in Noord-Brabant Brabo's in provincie Brabant Brabantse boeken

Boeken over Noord Brabant, boeken over Brabanders, Brabantse schrijvers en schrijfsters en schrijvers in brabants dialect

Ge bent op dit stukske Braboland.nl > Brabantse boeken

Informatie over...

 

Bitcoins en cryptomunten

Ook brabanders kunnen makkelijk en betrouwbaar bitcoins en andere cryptomunten kopen en verkopen via Bitcoinmeester

Bitcoinmeester Brabanders Cryptomuntten Digitale Coins Kopen Verkopen Brabant

Gouwe bergen of diepe daole meej veul risico, maar dat kan het wert zijn

Kik mar es op oew gemakse rond om te kijken of het wa veur jou is. Helemaol in het Nederlands, das makkelijk te begrijpen :-)

 

Kerst 2020Kerst 2020

 
 

Brabants schrijftalent

We schrijve natuurlijk nie allemaol of altij in da prachtig brabaans dialect.

D'r zen ok genoeg Brabanders die prachtige boekskes schrijven in gewoon normaal ABN, zoda iederjin daorvan kan genieten.

Boek Diagnose OnbekendZo ook Jolanda van den Boogaard. Haar eerste officiële debuutroman 'Diagnose onbekend' ligt vanaf heden in de winkel

Ge kunt da boekse onlijn bestellen bij verschillende websijts

 

Bosch woordenboek

De dikke van dale kennen we allemaal wel, maar kende gullie ok het Bosch Woordenboek?

Uitgegeven door Adriaan Heinen uitgevers in Den Bosch, bevat het Bosch Woordenboek talloze woorden en uitdrukkingen in het mooiste Brabants dialect.

Ge kunt da boekse onlijn bestellen bij

 

Grote Historische Atlas Noord-Brabant

Provincie Atlas Noord-BrabantIn een handig compact overzicht vindt u hier alle belangrijke topgrafische kenmerken van de provincie Noord-Brabant.

In compacte beschrijvingen bij de topografische kaarten van Brabant door de tijd heen, ontdekt u hoe en waarom de provincie Noord-Brabant in de loop der tijd is veranderd.

Ideaal voor natuurliefhebbers, wandelaars en geinteresseerden in de geschiedenis en topografie boeken van onze provincie.

Klik hier om dit handige atlas boek snel te bestellen!

 

Leontien is the best!

Wielrenster Leontien van MoorselTinus! Tinus! is een boeiend document humain over de beste wielrenster ter wereld, Leontien Zijlaard- van Moorsel.

Na een succesvolle wielercarrière werd ze in 1994 gedwongen vroegtijdig af te stappen - ze had zich in het hoofd gezet dat ze haar prestaties kon verbeteren door extreem af te vallen. Wat de sleutel tot haar succes leek, ontwrichtte jarenlang haar leven. Uiteindelijk woog ze 42 kilo en was ze een wrak toen ze uit het peleton verdween.

De wielerwereld had haar afgeschreven. maar dankzij haar wilskracht en met behulp van haar echtgenoot Michael en familie slaagde ze erin zich terug te vechten naar het allerhoogste niveau: de Olympische Spelen van Sydney. Ze presteerde wat iedereen onmogelijk leek: het behalen van drie gouden medailles.

Bas Steman heeft Tinus! Tinus! geschreven vanuit persoonlijke betrokkenheid. Bovendien gunt hij de lezer niet alleen een blik in het leven van Leontien, maar ook achter de schermen van de wielersport.

Door zijn passie voor de wielrennerij weet Steman een indringend beeld te schetsen van een jonge vrouw die zich niet alleen ontworstelde aan de dwang van haar anorexia, maar die er bovenal in slaagde de overwinning op zichzelf te behalen.

Klik hier om dit boek te bestellen.

 
 

Nieuwe boeken

Misschien was je vandaag wel geborenMisschien was je vandaag wel geboren... vertelt in woord en beeld het verhaal over het afbreken van een zwangerschap in verband met een ernstige afwijking tijdens de 20 weken echo.

'Alsjeblieft Papa…' (fragmenten uit mijn jeugd) is een fictieve roman over de jeugd en jong volwassen jaren van hoofdpersoon Sonia en haar tweelingzus Sylvia, geschreven door Dinie Peels-Bell

Nog meer nieuwe boeken

 

Kluun uit Klundert?

Raymond van de KlundertEen van de meest succesvolle Brabantse schrijvers van dit moment is zonder twijfel Raymond van de Klundert.

Hoewel zijn naam anders doet vermoeden, komt Kluun (zijn pseudoniem), niet uit Klundert maar oorspronkelijk uit Tilburg. Geboren op 17 april 1964.

Hij vestigde zijn naam als Brabants succesvolle schrijver met zijn debuutroman 'Komt een vrouw bij de dokter' en het hilarische 'Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt'.

Het vervolg op zijn debuutroman 'De Weduwnaar' veroverde wederom binnen no-time de hitlijsten van de meest verkochte boeken in Nederland.

Wie heeft ze nog niet gelezen? Wat? Jij? Bestel ze dan snel.

 

De Beste Brabantse Boeken koop je hier!

Kunde gullie dan ok lezen en schrijven in Brabant? Jazekers!

Boekskes uit Belgisch Vlaams Brabant

Meer goedkope online boekenwinkels

 

Stratenatlas van Nederland -
Noord-Brabant

Wie van het buitenland komt, wil natuurlijk graag zijn weg weten in het Brabantse. Dat kan met dit stratenboek van Noordbrabant.

Deze compacte uitgave is opgezet zoals de eerdere delen uit deze serie die nog door MenP zijn uitgebracht. Het boek geeft een overzicht van het integrale wegennet van de provincie Noord-Brabant.

Allereerst op 88 doorlopende kaarten een compacte plattegrond van de provincie op schaal 1:40.000. Daarna volgen, voorafgegaan door een alfabetisch register van stads- en gemeentecentra, 390 kaarten (schaal ca. 1:10.000) met de uitvergrote en gedetailleerde weergave van alle agglomeraties en woonkernen.

Bovenaan de bladzijden staat een schema met nummers waarin wordt verwezen naar de aangrenzende kaarten. Het geheel wordt compact besloten met een alfabetische stratenindex per gemeente.

Klik hier om deze straten atlas van noord-brabant te bestellen!
 
 

Boekenwinkels

Bestel de leutigste, mooiste en meest unieke boeken over en door Brabanders bij de online boekenwienkeltjes.

 

Bossche Canon

De Bossche Canon omvat 29 onderwerpen uit de geschiedenis van ’s-Hertogenbosch.

Ieder onderwerp is geïllustreerd met bijzondere foto’s uit heden en verleden. Voor wie meer wil weten, zijn er tips voor literatuur en websites.

Het boek laat bovendien zien waar sporen van de geschiedenis in de stad van nu terug te vinden zijn door middel van toertips in een actuele plattegrond van het centrum van Den Bosch.

Hier kunde da boekske bestellu

 

Carnavalsboeken

Carnaval is een feest dat je vooral moet beleven, maar er valt ook veel over te lezen. Mooie boeken door, voor en over Brabanders tijdens de Brabantste carnaval.

Naast carnaval in een boek, kun je carnaval ook via internet bekijken. Lees alles over het Brabantse Carnaval en Carnaval in Noord-Brabant

 

Brabantse schrijvers

Brabantse boeken worden natuurlijk geschreven door Brabantse schrijvers. Onze provincie heeft al veel intellectuele (en minder intellectuele) schrijvers voortgebracht.

 

Brabantse schrijfsters

 

Brabantse Boeken

Van tijd tot tijd verschijnen er nieuwe Brabantse Boeken in het literaire landschap.

Al dan niet door Brabantse schrijvers, maar geen roman of fictie, maar echt over Brabant. Het land, de natuur, de cultuur en de brabanders.

 

Brabantse Cultuur

Hans TeeuwenZang, dans, toneel, beroemde brabanders brengen ons een beetje cultuur bij. Bekende cabaretiers als Hans Teeuwen en Theo Maassen zijn daar een goed voorbeeld van, maar er is nog veel meer te doen in Brabant.

Klik hier voor nog veel meer Brabantse Cultuur.
 
 

Informatie over Brabantse boeken

Boeken in Noord Brabant, Noordbrabantse boeken in Brabant, Geschreven door Brabantse auteurs, Brabantse Boeken met kenmerken over noordbrabant, Boeken over Noord-Brabant, Brabantse Auteurs, Schrijvers en Schrijfsters uit Noord-Brabant, Boekenschrijvers, Compact Atlas Noord Brabant, Routes, Kaarten, Verhalen over Brabant, Noordbrabantse Topografie en Geschiedenis

Contact

Brabantse Tips Sites Nieuws Artikelen BrabantTip de Brabo meej nieuwe sites, materiaol, moppen en ander Brabants nieuws!


Da ge bedankt zet da witte, tot de volgende keer in Braboland.nl
Houdoe en bedankt!
Provincie Noord-Brabant Brabo's Brabanders Brabants